შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი

Shota Rustaveli National Science Foundation of Georgia

მეცნიერებისთვის, მომავლისთვის, საქართველოსთვის

საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო
EN

ბოცვრის ხორცის სამკურნალო - პროფილაქტიკურ კვებაში გამოყენების მეცნიერული და პრაქტიკული ასპექტები

 

პროექტი განხორციელდა შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით (გრანტი N FR17_353).

განხილულია ბოცვრის ბიოლოგიური და ჯიშობრივი მახასიათებლები, შენახვისა და გადამუშავების თავისებურებანი. შესწავლილია საქართველოში გაშენებული სხვადასხვა ჯიშის ბოცვრის ხორცის კვებითი ღირებულება, ტექნოლოგიური თვისებები და სამაცივრო დამუშავების პარამეტრები. ჩამოყა-ლიბებულია ბოცვრის ხორცის ნაწარმის გამდიდრების კონცეფცია ფიზიოლოგიური აქტიური დანა-მატებით. შემუშავებულია მეცნიერულად დასაბუთებული რეცეპტურები და ტექნოლოგიები, რომელ-თა გამოყენება ხელს შეუწყობს ცივილიზაციისათვის დამახასიათებელ დაავადებათა პროფილაქტიკა.

წიგნის სრული ელექტრონული ვერსია შეგიძლიათ იხილოთ: ???? Open Book Emoji ????????????❤️????