ბოცვრის ხორცის სამკურნალო - პროფილაქტიკურ კვებაში გამოყენების მეცნიერული და პრაქტიკული ასპექტები
პროექტი განხორციელდა შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით (გრანტი N FR17_353).
განხილულია ბოცვრის ბიოლოგიური და ჯიშობრივი მახასიათებლები, შენახვისა და გადამუშავების თავისებურებანი. შესწავლილია საქართველოში გაშენებული სხვადასხვა ჯიშის ბოცვრის ხორცის კვებითი ღირებულება, ტექნოლოგიური თვისებები და სამაცივრო დამუშავების პარამეტრები. ჩამოყა-ლიბებულია ბოცვრის ხორცის ნაწარმის გამდიდრების კონცეფცია ფიზიოლოგიური აქტიური დანა-მატებით. შემუშავებულია მეცნიერულად დასაბუთებული რეცეპტურები და ტექნოლოგიები, რომელ-თა გამოყენება ხელს შეუწყობს ცივილიზაციისათვის დამახასიათებელ დაავადებათა პროფილაქტიკა.