თაფლისა და ფუტკრის პროდუქტების სამკურნალო- პროფილაქტიკურ კვებაში გამოყენების მეცნიერულ-პრაქტიკული ასპექტები
პროექტი განხორციელდა შოთა რუსთაველის ეროვნულ სამეცნიერო ფონდში მოპოვებული გრანტის (№11/16) მეშვეობით.
შესწავლილია თაფლის, ყვავილის მტვერის, ჭეოს, ფუტკრის რძის, დინდგელის, ცვილის, მამალი ფუტკრის ნამრავლის, ცვილის ჩრჩილის, ფიჭების ზედა სახურავების ქიმიური შედგენილობა, სამკურ-ნალო და პროფილაქტიკური თვისებები. შემუშავებულია ფუტკრის პროდუქტების შემცველი ფუნქციური დანიშნულების ახალი სახის ნაწარმის მეცნიერულად დასაბუთებული რეცეპტურები და ტექნოლოგიები, რომელთა გამოყენება ხელს შეუწყობს C ვიტამინური და კალციუმის უკმარისობის, იოდდეფიციტური მდგომარეობის და რკინადეფიციტური ანემიისა პროფილაქტიკას.
წიგნის სრული ელექტრონული ვერსია შეგიძლიათ იხილოთ: